el  en

Το νησί

zante-map-thumbΗ Ζάκυνθος, ή αλλιώς το Φιόρο του Λεβάντε (το άνθος της Ανατολής), αποτελεί ένα από τα γοητευτικότερα νησιά της Ελλάδας. Χάρη στη γονιμότατή της γη και τα μαγευτικά της τοπία, η Ζάκυνθος αποτελεί έναν υπέροχο θερινό τόπο διαμονής για ενήλικες και παιδιά. Εδώ και πολλές δεκαετίες, αυτό το πανέμορφο νησί του Ιονίου πελάγους έχει καταστεί ασύγκριτος πόλος έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα, η Ζάκυνθος συνιστά έναν από τους πιο παγκοσμίως αναγνωρισμένους καλοκαιρινούς προορισμούς.

Πρώτα απ’ όλα, αυτό που συναρπάζει σε σχέση με τη Ζάκυνθο, είναι ότι το νησί, εκτός από τις χρυσαφένιες παραλίες, τα γαλάζια νερά και την έντονη νυχτερινή ζωή, επιφυλάσσει ένα σωρό άλλες εκπλήξεις για τους επισκέπτες του. Μάλιστα, εάν κινηθείτε προς το βόρειο τμήμα του νησιού, θα ανακαλύψετε τις περιβόητες Γαλάζιες Σπηλιές, οι οποίες προσφέρουν ένα απίστευτης ομορφιάς θαλασσινό τοπίο από φυσικές αψίδες που έχουν σχηματιστεί από τη διάβρωση των βράχων. Την ίδια ώρα, θα συναντήσετε ασύλληπτα τιρκουάζ νερά από τα οποία προέρχεται άλλωστε και η ονομασία των σπηλαίων. Οι φυσικές αψίδες των σπηλαίων, σε συνδυασμό με το βάθος των κοιλοτήτων, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα, ιδίως κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών εξαιτίας του πολύ έντονου ηλιακού φωτός.

Ωστόσο, το σήμα κατατεθέν του νησιού της Ζακύνθου και ένα από τα πλέον παγκοσμίως αναγνωρίσιμα μέρη του κόσμου είναι το Ναυάγιο. Ο όρμος του Ναυαγίου είναι προσβάσιμος μόνο διά θαλάσσης και αποτελεί το «σπίτι» του Ναυαγίου, το οποίο συνθέτει ένα ειδυλλιακό τοπίο που στολίζει τις καρτ-ποστάλ. Ο όρμος αντλεί τη γοητεία του από τη χαρακτηριστική λευκή άμμο και τον θαμμένο κατά το ήμισυ σκελετό του πλοίου που ναυάγησε σε αυτόν το 1982 όταν μετέφερε παράνομα τσιγάρα και ξεβράστηκε σε αυτόν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και μηχανικής βλάβης. Το Ναυάγιο αποτελεί αναμφίβολα ένα παραδεισένιο μέρος για να επισκεφτεί κανείς.

Ένα ακόμη μέρος που αξίζει να επισκεφτείτε στο νησί είναι η Μπόχαλη, απ’ όπου μπορείτε να θαυμάσετε πανοραμικά τη θέα της πόλης της Ζακύνθου, και η οποία είναι τοποθετημένη στο όρος Λόφος του νησιού, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα έξω από την πόλη. Επίσης, η Μπόχαλη είναι το μέρος όπου μπορείτε να συναντήσετε το Βενετικό Κάστρο, ενώ στην πόλη της Ζακύνθου δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε το Ναό του Αγίου Διονυσίου και την πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Πέρα από το Ναυάγιο και τις Γαλάζιες Σπηλιές, το νησί διαθέτει πληθώρα άλλων καταπληκτικών παραλιών με κρυστάλλινα νερά, όπως οι Αλυκές, ο Γέρακας, ο Βασιλικός, το Πόρτο Ζορό, το Πόρτο Ρόμα, το Τσιλιβί, το Κερί και ο κόλπος του Λαγανά. Συγκεκριμένα, ο κόλπος του Λαγανά, με τη μαγευτική παραλία του, έχει ανακηρυχτεί εδώ και πολλά χρόνια Εθνικό Πάρκο , καθώς είναι τόπος ωοτοκίας της πασίγνωστης χελώνας Καρέττα-Καρέττα . Μάλιστα, όσοι αναζητούν νερά με θεραπευτικές ιδιότητες, μπορούν να επισκεφτούν τα Ιαματικά Λουτρά στα Ξίγκια. Τα νερά στα Ξίγκια είναι πραγματικά θαυματουργά για όσους αντιμετωπίζουν δερματικές παθήσεις και πάσχουν από αρθρίτιδα. Τέλος, η Ζάκυνθος διαθέτει και μοναδικούς κολπίσκους και παραλίες που είναι προσιτές μόνο διά θαλάσσης και οι οποίες σας προκαλούν να τις επισκεφτείτε.

Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί που σε προκαλεί να το εξερευνήσεις, αποτελούμενο από σπάνιας ομορφιάς φυσικά τοπία και πεντακάθαρες παραλίες. Το νησί χαράζεται ανεξίτηλα στη μνήμη των επισκεπτών του, χαρίζοντας τους σπουδαίες αναμνήσεις που θα θυμούνται για πολλά χρόνια και οι οποίες θα τους «υποδείξουν» ξανά το δρόμο της επιστροφής σε αυτό.

Θέλετε να έρθετε στο όμορφο νησί μας και σας φιλοξενήσουμε στο Bella Vista; Ζητήστε μας προσφορά!